top of page
Buscar
  • Foto del escritorGrup Municipal Socialista de Mataró

L'Ajuntament de Mataró cedeix quatre solars a la Generalitat per a la construcció d'habitatge social

Actualizado: 21 ene 2022

L'alcalde de Mataró, David Bote, referma el compromís del govern municipal per incrementar el parc d'habitatge públic a la ciutat.

El dimarts 18 de gener l'alcalde de Mataró, David Bote, va visitar, acompanyat per la consellera de Drets Socials Violant Cervera, els quatre solars que l'Ajuntament de Mataró a cedir a la Generalitat de Catalunya per a la construcció de 68 habitatges en règim de lloguer assequible.


A la roda de premsa posterior, Bote va destacar els avenços aconseguits pel govern municipal en matèria d'habitatge.

David Bote: "Tenim el compromís d'ampliar el parc d'habitatge públic a Mataró per garantir el dret a un habitatge públic"

Les accions més destacades que s'han dut a terme en aquest àmbit són:


  • L'adquisició de 14 habitatges. Actualment, el consistori treballa per habilitar 100 habitatges més a diferents solars de la ciutat.

  • El conveni amb la SAREB va permetre la cessió de 15 habitatges per destinar-los a habitatge social.

  • El Projecte Lloguem, que posa en contacte a propietaris i llogaters i ofereix un lloguer just i segur, ja compta amb bossa de 35 habitatges.

  • El programa d'inspecció d'habitatges buits i mal conservats ja ha obert més de 70 expedients i s'han imposat les primeres sancions a fons voltors.

  • El Servei Integral de Protecció de l'Habitatge ha atès a més de 350 persones en risc de perdre el seu habitatge habitual.

Visita de la consellera de Presidència del Govern de la Generalitat, Laura Vilagrà


El dijous 20 de gener, la consellera de Presidència del Govern de la Generalitat, Laura Vilagrà, va visitar Mataró i va reunir-se amb l'alcalde.


A la reunió, David Bote va exigir una major dotació de Mossos d'Esquadra a Mataró per lluitar contra les ocupacions il·legals d'immobles i va reclamar, un cop més, les inversions en infraestructures que la ciutat necessita com, per exemple, la construcció d'un nou edifici per l'Institut Cinc Sénies o l'ampliació i millora del finançament de l'Hospital de Mataró.

David Bote: "Exigim una major dotació de Mossos a Mataró per lluitar contra les ocupacions d'immobles. Ens sentim sols en aquesta lluita"

L'alcalde Bote va agrair la visita de la consellera a la vegada que va insistir en la necessitat de mantenir una reunió, per tractar de seguretat i inversions, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui encara no ha donat resposta a cap de les dues cartes que l'alcalde va enviar.









216 visualizaciones0 comentarios
bottom of page